Barok Zenginliği Moda 17. Yüzyılın Aşırılıklarını Nasıl Yansıttı

Barok sanatı çoğu zaman ihtişamı ve aşırılığıyla karakterize edilir ve bu, lüksün hem resimlerde bununla beraber heykellerde temsil edilme biçiminde yansıtılır. Bu makalede, Barok sanatla alakalı temsillerindeki somut görkem terimini inceleyeceğim ve bunun tek bir algılama indirgenemeyecek kompleks ve fazlaca yönlü bir fenomen bulunduğunu savunacağım. Barok sanatının en çarpıcı özelliklerinden biri abartılı biçim ve dokuların kullanımıdır. Bu, mevzularını çoğunlukla çok stilize ve trajik şekillerde tasvir eden Caravaggio ve Rubens benzer biçimde sanatçıların resimlerinde belirgindir. Abartılı biçim ve dokuların kullanması, mevzunun zenginliğini ve lüksünü aktarmanın bir yolu olarak görülebilir. Mesela, Caravaggio’nun “Aziz Matta’nın Çağrısı” isminde tablosunda, figürlerin varlıklı kumaşları ve lüks giysileri nerede ise tuvalden fırlayacakmış benzer biçimde işlenmiştir. Bu, Barok sanatının karakteristiği olan bir zenginlik ve aşırılık duygusu yaratır. Abartılı biçim ve dokuların kullanımına ayrıca, Barok sanatı çoğu zaman eli bol bir renk kullanması da ihtiva eder. Bu, Titian ve Veronese benzer biçimde parlak ve canlı renkleri zenginlik ve abartı […]

Barok Zenginliği Moda 17. Yüzyılın Aşırılıklarını Nasıl Yansıttı

Somutlaştırılmış Zenginlik: Barok Sanatsal Temsillerde Lüksü Şekillendirmek

Barok sanatı çoğu zaman ihtişamı ve aşırılığıyla karakterize edilir ve bu, lüksün hem resimlerde bununla beraber heykellerde temsil edilme biçiminde yansıtılır. Bu makalede, Barok sanatla alakalı temsillerindeki somut görkem terimini inceleyeceğim ve bunun tek bir algılama indirgenemeyecek kompleks ve fazlaca yönlü bir fenomen bulunduğunu savunacağım.

Barok sanatının en çarpıcı özelliklerinden biri abartılı biçim ve dokuların kullanımıdır. Bu, mevzularını çoğunlukla çok stilize ve trajik şekillerde tasvir eden Caravaggio ve Rubens benzer biçimde sanatçıların resimlerinde belirgindir. Abartılı biçim ve dokuların kullanması, mevzunun zenginliğini ve lüksünü aktarmanın bir yolu olarak görülebilir. Mesela, Caravaggio’nun “Aziz Matta’nın Çağrısı” isminde tablosunda, figürlerin varlıklı kumaşları ve lüks giysileri nerede ise tuvalden fırlayacakmış benzer biçimde işlenmiştir. Bu, Barok sanatının karakteristiği olan bir zenginlik ve aşırılık duygusu yaratır.

Abartılı biçim ve dokuların kullanımına ayrıca, Barok sanatı çoğu zaman eli bol bir renk kullanması da ihtiva eder. Bu, Titian ve Veronese benzer biçimde parlak ve canlı renkleri zenginlik ve abartı hissi yaratmak için kullanan sanatçıların resimlerinde belirgindir. Renk kullanması, mevzunun duygusallığını ve zevkini aktarmanın bir yolu olarak görülebilir. Mesela, Titian’ın “Urbino Venüsü” isminde tablosunda sıcak ve davetkar renklerin kullanması, Barok sanatının karakteristiği olan bir duygusallık ve lüks hissi yaratır.

Abartılı formların, dokuların ve renklerin kullanması, Barok sanatının somut zenginlik terimini aktarmasının yalnız bir yoludur. Öteki yollar içinde sembolizm, alegori ve anlatı kullanması yer alır. Mesela, Rubens’in “Eucharist’in Zaferi” isminde tablosunda dini sembolizm ve alegorinin kullanması, Barok sanatının karakteristiği olan içsel bir zenginlik duygusu yaratır. Tablo, Eucharist’i bolluk ziyafeti olarak tasvir eder ve İsa ve Meryem Ana figürleri doğurganlık ve bereket sembolleriyle çevrilidir. Bu, hem güzel bununla beraber hayranlık uyandıran içsel bir zenginlik duygusu yaratır.

Somutlaştırılmış zenginlik terimi, tek bir algılama indirgenemeyecek kadar kompleks ve fazlaca yönlüdür. Sadece, Barok sanatının temsilinde mühim bir rol oynadığı açıktır. Abartılı formlar, dokular, renkler, sembolizm, alegori ve anlatı kullanarak, Barok sanatçılar üst sınıfların zenginliğini ve lüksünü aktaran imgeler yaratabilmişlerdir. Bu imgeler yalnızca o çağın toplumsal ve politik gerçekliklerini yansıtmakla kalmamış, bununla beraber yüzyıllardır seyircilerde yankı uyandırmaya geçindiren bir hayranlık ve şaşkınlık duygusu yaratmaya da destek olmuştur.

Hususiyet Izahat
Barok Modası 17. yüzyılda ortaya çıkan, heybetli süslemeleri, varlıklı kumaşları ve canlı renkleriyle öne çıkan bir kıyafet seçimi.
Barok Modası Barok modası 17. yüzyılda Avrupa saraylarında gelişti. Bu büyük bir zenginlik ve görkem zamanıydı ve bu giyilen giysilere yansıdı.
Barok Modasının Özellikleri Barok modası, detaylı süslemeler, varlıklı kumaşlar ve yürekli renkler kullanımıyla karakterize edilir. Ek olarak abartılı silüetler ve şekiller kullanımıyla da karakterize edilir.
Meşhur Barok Moda Tasarımcıları En meşhur Barok moda tasarımcılarından bazıları şunlardır:

*Charles Le Brun
* XIV.Louis
*Marie Antoinette
* Jean-Baptiste Colbert
* Robert de Cotte
* André Le Notre

Bunu Gördünüz mü?  Performans Sanatı Öncüleri ABD'deki Çığır Açan İfadelere Bir Bakış

II. Barok Modası

Barok modası, 16. yüzyılda başlamış olan ve 18. yüzyıla kadar devam eden bir moda zamanıdır. Sanat ve mimaride Barok periyodunun ihtişamı ve aşırılığından etkilenen detaylı ve abartılı tarzıyla karakterize edilir.

Barok modası ilk başlarda Avrupa saraylarında popülerleşti ve burada zenginlik ve statü göstermenin bir yolu olarak görüldü. Kıyafetler çoğu zaman ipek ve kadife benzer biçimde pahalı kumaşlardan yapılırdı ve dantel, mücevher ve öteki süslemelerle yoğun bir halde süslenirdi.

Barok modası, Allah’ya bağlılığı göstermenin bir yolu olarak heybetli kıyafetlerin kullanımını teşvik eden Katolik Kilisesi’nden de etkilenmiştir. Netice olarak, birçok Barok kıyafeti dini semboller ve imgelerle yoğun bir halde işlenmiştir.

Barok modası, Rokoko stili daha popüler hale geldikçe 17. yüzyılın sonlarında düşüşe geçmeye başladı. Sadece, 18. yüzyılın başına kadar birtakım insanoğlu tarafınca giyilmeye devam etti.

Somutlaştırılmış Zenginlik: Barok Sanat içerikli Temsillerde Lüksü Şekillendirmek

Somutlaştırılmış zenginlik terimi, insan bedenindeki lüks ve aşırılığın temsilini anlatım eder. Bu, fotoğraf ve heykellerden mimari ve modaya kadar muhtelif Barok sanatla alakalı temsillerinde görülebilir.

Resimlerde ve heykellerde, somutlaştırılmış zenginlik çoğu zaman altın, gümüş ve mücevherler benzer biçimde heybetli malzemelerin kullanımıyla tasvir edilir. Bu eserlerdeki figürler çoğu zaman heybetli giysiler ve mücevherler giyerken tasvir edilir ve çoğu zaman lüks nesnelerle çevrilidirler.

Mimaride, somutlaştırılmış zenginlik, izleyiciyi etkilemek ve hayrete düşürmek için tasarlanmış büyük, süslü yapıların kullanımıyla anlatılır. Bu binalar çoğu zaman kompleks oymalar, heykeller ve öteki dekoratif öğelerle dekore edilmiştir.

Modada somutlaştırılmış zenginlik, ipek, kadife ve kürk benzer biçimde pahalı kumaşların kullanımıyla anlatılır. Kıyafetler çoğu zaman dantel, nakış ve öteki süslemelerle süslenir.

Barok sanat temsillerinde somut zenginliğin temsili, çağın sosyal ve kültürel değerlerinin bir yansımasıdır. Barok döneminde, lüks ve aşırılık statü ve güç göstergeleri olarak görülüyordu. Varlıklı ve kuvvetli kişiler, zenginliklerini ve statülerini yücelten sanat eserleri sipariş ettiler. Bu sanat eserleri, sosyal hiyerarşiyi güçlendirmeye ve başat sınıfın enerjisini meşrulaştırmaya hizmet etti.

Somutlaştırılmış zenginlik terimi bugün hala geçerlidir. Bunu lüks markaların ürünlerini marketing biçiminde görebiliriz. Bu markalar ürünlerini satmak için çoğu zaman güzel, varlıklı insanların görüntülerini kullanırlar. Bu, ürün ile tüketici içinde bir bağ oluşturmanın bir yoludur. Tüketici, ürünü satın alırsa reklamdaki insanlarla aynı zenginlik ve statü seviyesine ulaşabileceğine inanmaya teşvik edilir.

Barok sanatla alakalı temsillerinde somut zenginliğin temsili kompleks ve büyüleyici bir mevzudur. O çağın toplumsal ve kültürel değerlerinin bir yansımasıdır ve günümüzde de geçerliliğini sürdürmektedir.

Somutlaştırılmış Zenginlik: Barok Sanatsal Temsillerde Lüksü Şekillendirmek

Somutlaştırılmış Zenginlik: Barok Sanat içerikli Temsillerde Lüksü Şekillendirmek

“Somutlaştırılmış Zenginlik: Barok Sanat içerikli Temsillerde Lüksü Şekillendirmek” anahtar kelimesinin arama amacı, Barok sanatla alakalı temsillerinde somutlaştırılmış zenginlik mevzusu ile alakalı daha çok data edinmektir. Bu, kavramın zamanı, sanat ve kültürdeki değişik tezahürleri ve modern önemi ile alakalı data içerebilir. Arayan birey ek olarak Barok sanatında somutlaştırılmış zenginliğe dair örnekler ya da terimi daha iyi anlamalarına destek olabilecek kaynaklar arıyor olabilir.

Bunu Gördünüz mü?  Tapınakların Ötesinde Günlük Yaşamda Antik SanatAntik medeniyetlerin günlük yaşamda kullandıkları sanat ve eserlere bir bakış.

Somutlaştırılmış Zenginlik: Barok Sanat içerikli Temsillerde Lüksü Şekillendirmek

17. yüzyılın başlarından 18. yüzyılın ortalarına kadar olan Barok periyodu, büyük bir sanatla alakalı ve kültürel zenginliğin yaşandığı bir dönemdi. Bu zenginlik, kumaşların, mücevherlerin ve öteki süslemelerin cömertçe kullanılmasıyla karakterize edilen çağın modasına yansıdı.

Barok modası etkilemek için tasarlanmıştı ve bunu trajik silüetleri, varlıklı renkleri ve kompleks detaylarıyla yapmış oldu. Kıyafetler çoğu zaman yoğun bir halde işlenmiş ya da boncukluydu ve ipek, kadife ve kürk benzer biçimde fazlaca muhtelif lüks kumaşlar içeriyordu.

Barok modasının en bariz özelliği vücuda icra ettiği vurgudur. Kıyafetler, figürün kıvrımlarını vurgulamak için tasarlanmıştı ve çoğunlukla aleni yakalar ve düşük kesimli sırtlar içeriyordu. Vücuda meydana getirilen bu vurgu, insan formunun güzelliğini kutlayan Barok estetiğiyle uyumluydu.

Barok modası yalnızca çağın zenginliğinin bir yansıması değildi, bununla beraber onu şekillendirmede de rol oynadı. Aristokrasinin ve zenginlerin heybetli giysileri, bir hayranlık ve şaşkınlık duygusu yaratmaya destek oldu ve toplumsal hiyerarşiyi güçlendirdi.

Günümüzde Barok modası hala güzelliği ve ihtişamıyla hayranlık uyandırmaktadır. Çoğu zaman devre dramaları ve zamanı filmlerin kostüm tasarımında kullanılır ve geçmişten esin alan moda tasarımcılarının podyumlarında da görülebilir.

Somutlaştırılmış Zenginlik: Barok Sanat içerikli Temsillerde Lüksü Şekillendirmek

17. yüzyılın başlarından 18. yüzyılın ortalarına kadar gelişen Barok periyodu, büyük bir zenginlik ve lüks dönemiydi. Bu, çoğu zaman heybetli ortamlarda heybetli giyimli figürleri tasvir eden çağın sanat ve modasına yansır.

Barok sanatının en çarpıcı özelliklerinden biri fer ve gölge kullanımıdır. Bu, bir dram ve hareket duygusu yaratır ve ek olarak çoğunlukla tasvir edilen lüks malzemeleri ve dokuları vurgular.

Barok modası bununla beraber aşırılığıyla da karakterize edilirdi. Kıyafetler çoğu zaman ipek ve kadife benzer biçimde pahalı kumaşlardan yapılırdı ve dantel, mücevher ve öteki süslemelerle yoğun bir halde süslenirdi.

Barok sanat ve modasındaki görkem ve dramanın birleşimi, izleyiciyi etkilemek ve hayrete düşürmek için tasarlanmış görsel bir şölen yaratmıştır. Bu, üst sınıfların zenginliğinin ve gücünün bir yansımasıydı ve bununla beraber onların yönetimini meşrulaştırmaya da hizmet ediyordu.

Günümüzde Barok sanatı ve modası, güzellikleri ve sanatsallıkları sebebiyle hayranlık uyandırmaya devam ediyor. Zenginliğin ve lüksün statü ve güç göstergesi olarak görüldüğü bir dönemin hatırlatıcısı niteliğindeler.

VII. Barok Moda Takıları

Barok moda takıları, giysinin kendisi kadar heybetli ve süslüydü. Çoğu zaman altın, gümüş ve mücevher benzer biçimde pahalı malzemelerden yapılırdı ve giyenin dikkatini çekmek için tasarlanırdı. En yaygın Barok moda aksesuarlarından bazıları şunlardır:

  • Şapkalar
  • Başlıklar
  • Eldivenler
  • Eşarplar
  • Mücevher
  • Çantalar
  • Hayranlar
  • Yürüyüş bastonları
  • Kılıçlar

Barok moda takıları yalnız dekorasyon amaçlı değildi; bununla beraber ergonomik bir amaca da hizmet ediyordu. Mesela şapkalar ve başlıklar, kullanıcıyı güneşten ve yağmurdan koruyabilirdi. Eldivenler, kullanıcının ellerini sıcak ve korumalı tutabilirdi. Eşarplar, kullanıcıyı sıcak tutmak ya da boynunu güneşten korumak için kullanılabilirdi. Mücevherler, statü ya da serveti işaret etmek için kullanılabilirdi. Çantalar, para ya da öteki kıymetli eşyaları taşımak için kullanılabilirdi. Yelpazeler, kullanıcıyı serinletmek ya da başkalarına işaret vermek için kullanılabilirdi. Yürüyüş bastonları ve kılıçlar, koruma ya da kendini müdafaa için kullanılabilirdi.

Bunu Gördünüz mü?  Aktivist Sanat Arşivleri Görsel Sosyal Hareketler

Barok moda takıları, Barok modasının genel görünümünün mühim bir parçasıydı. Zenginlik ve lüks duygusu yaratmaya destek oldular ve giyenin statüsüne ve prestijine katkıda bulundular.

VIII. Barok Moda Makyajı

Barok makyajı, beyaz fondöten, allık ve siyah eyeliner’ın yoğun kullanımıyla karakterize ediliyordu.

Nefes, porselen benzer biçimde bir cilt yaratmak için beyaz fondöten kullanıldı.

Yanakları ve dudakları belirginleştirmek için allık kullanıldı.

Trajik, dumanlı bir göz yaratmak için siyah eyeliner kullanıldı.

Barok makyajı, çoğunlukla yapaylık ve abartı hissi yaratmak için kullanılırdı.

Kullanıcının reel hayatta olduğu için daha güzel ve heybetli görünmesini sağlamak için tasarlanmıştır.

Barok makyajı, hanımefendilerin kendilerini ve toplumsal statülerini anlatım etmelerinin popüler bir yoluydu.

Bu bununla beraber hanımefendilerin o çağın geleneksel güzellik standartlarına meydan okumasının bir yoluydu.

Barok makyaj günümüzde de popülerliğini sürdürüyor ve çoğunlukla göze çarpan ve trajik bir manzara yaratmak için kullanılıyor.

IX. Barok Saç Modelleri

Barok saç modelleri heybetli ve ihtişamlı olmalarıyla karakterize edilirdi. Çoğu zaman başın üzerine yığılır ve tüyler, mücevherler ve öteki aksesuarlarla süslenirdi. En popüler Barok saç modellerinden bazıları şunlardır:

  • Fontange: Bu saç modeli, XIV. Louis’in metresi olan Fontange Düşesi’nin ismini almıştır. Çoğu zaman tüyler, mücevherler ve öteki aksesuarlarla süslenmiş yüksek, yükselen bir topuzla karakterize edilmiştir.
  • Muff: Bu saç modeli, saçın bir manşona benzeyen büyük, yuvarlak bir şekle kıvrılmasıyla yaratıldı. Çoğu zaman kurdeleler, çiçekler ve öteki aksesuarlarla süslenirdi.
  • Şelale: Bu saç modeli, saçın arkaya doğru bir takım dalga halinde dökülmesiyle yaratıldı. Çoğu zaman kurdeleler, çiçekler ve öteki aksesuarlarla süslendi.
  • Örgüler: Bu saç modeli, başın arkasına bağlanan iki uzun örgüyle karakterize edilirdi. Çoğu zaman kurdeleler, çiçekler ve öteki aksesuarlarla süslenirdi.

Barok saç modelleri, hanımefendilerin toplumsal statülerini ve zenginliklerini anlatım etmelerinin bir yoluydu. Saç modeli ne kadar heybetli ve pahalıysa, kadının toplumsal statüsü o denli yüksekti. Barok saç modelleri ek olarak hanımefendilerin yaratıcılıklarını ve sanatla alakalı becerilerini sergilemelerinin bir yoluydu.

S: Barok modası nelerdir?
A: Barok modası, 17. yüzyılda ortaya çıkan, heybetli süslemeleri, canlı renkleri ve lüks kumaşlarıyla öne çıkan bir kıyafet tarzıdır.

S: Barok modasının özellikleri nedir?
A: Barok modasının özellikleri şunlardır:

* Dantel, fırfır ve fiyonklar benzer biçimde detaylı süslemeler
* Kırmızı, altın ve mor benzer biçimde parlak renkler
* İpek, kadife ve kürk benzer biçimde lüks kumaşlar
* Çember etek ve sepet benzer biçimde yapılandırılmış silüetler

S: Barok periyodunun meşhur moda tasarımcıları kimlerdir?
A: Birtakım meşhur Barok moda tasarımcıları şunlardır:

*Charles Le Brun
* Jean-Baptiste Colbert
* XIV.Louis
*Marie Antoinette

Hakkında

  • Toplam 158 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Tapınakların Ötesinde Günlük Yaşamda Antik SanatAntik medeniyetlerin günlük yaşamda kullandıkları sanat ve eserlere bir bakış.

Sanatın Evrimi 8 saat önce

İçindekilerII. Antik SanatIII. Antik Sanatın Değişik TürleriIV. Antik Sanatın ÖnemiV. Antik Sanat Eserlerini Nerede Görebilirsiniz?VI. Antik Sanatın Kıymetini Iyi mi Anlayabiliriz?VII. Antik Sanatın KorunmasıAntik Sanatın Karşılaşmış olduğu ZorluklarIX. Antik Sanatın Geleceği Antik sanat çoğu zaman tapınaklar ve saraylarla ilişkilendirilir, sadece hem de geçmişteki insanların günlük hayatının bir parçasıydı. Bu kitap, evlerin ve mezarların dekorasyonundan mücevher ve araçların yaratılmasına kadar antik sanatın günlük yaşamda kullanıldığı değişik yolları araştırıyor. Kitap üç parçaya ayrılmıştır. İlk bölüm, en eski mağara resimlerinden Roma İmparatorluğu’nun çöküşüne kadar antik sanatın evveliyatına genel bir bakış sunar. İkinci bölüm, heykel, fotoğraf ve mimari dahil olmak suretiyle değişik antik sanat türlerini inceler. Üçüncü bölüm, antik sanatın önemini ve geçmişteki insanların yaşamlarını anlamamıza iyi mi destek olabileceğini tartışır. Kitap genel bir kesime yönelik olarak yazılmıştır ve sanat zamanı hakkındaki evvelinde informasyon sahibi olmayı gerektirmez. Antik dünyanın sanatı hakkındaki daha çok informasyon edinmek isteyen hepimiz için muhteşem bir kaynaktır. Nereden satın alabilirsiniz: […]

Heykeltraş Sessizlik Ortaçağ Heykellerinin Gizli Mesajları

Sanatın Evrimi 9 saat önce

İçindekilerII. HeykelIII. Değişik Heykel TürleriIV. Heykel Malzemeleri ve TeknikleriV. Çağdaş Dünyada HeykelVI. Meşhur HeykeltıraşlarVII. Sanat Olarak HeykelBir İfade Biçimi Olarak HeykelIX. Heykel İletişim Kurmanın Bir Yolu Olarak Ortaçağ heykelleri, Orta Asır’ın kültürüne ve inançlarına dair bir bakış sunan benzersiz ve büyüleyici bir sanat biçimidir. Bu heykeller çoğu zaman stilize edilmiş özellikleri, yüz ifadesi eksikliği ve dini temalara odaklanmalarıyla karakterize edilir. Ortaçağ heykellerindeki yüz ifadesinin eksikliği, çoğu zaman sessizliğin önemine dair ortaçağ inancının bir yansıması olarak yorumlanır. İletişimin çoğu zaman zor ve tehlikeli olduğu bir dünyada, sessizlik kendini zarardan korumanın bir yolu olarak görülüyordu. Sadece, ortaçağ heykellerinin sessizliği de kuvvetli bir komünikasyon biçimidir. Bu heykeller bir gizem, huşu ve hürmet duygusu aktarabilir. Ek olarak hikayeler bahsetmek ve etik dersler vermek için de kullanılabilirler. Ortaçağ heykelleri kültürel mirasımızın kıymetli bir parçasıdır. Bizlere geçmişe bir bakış sunar ve atalarımızın inançlarını ve değerlerini anlamamıza destek sunar. Ortaçağ heykelleri hakkında daha fazla bilgi edinin Antet […]

Gerçeküstü Yolculuklar Modern Sanatta Bilinçaltına Yolculuk

Sanatın Evrimi 13 saat önce

İçindekilerII. Sürrealist SanatIII. Sürrealist Sanatın ÖzellikleriIV. Sürrealist SanatçılarV. Sürrealist TekniklerVI. Sürrealist TemalarVII. Sürrealist Etkisinde bırakırVIII. Sürrealist Tehlikeli sonuçGünümüzde Sürrealist Sanat Sürrealizm, sanat ve edebiyat kanalıyla bilinçaltını anlatım etmeyi amaçlayan bir 20. asır sanat hareketidir. Sürrealistler, bilinçaltının yaratıcılık ve hayal gücünün bir kaynağı olduğuna inanıyorlardı ve çalışmalarında bu esin kaynağından yararlanmaya çalıştılar. Sürrealist sanat çoğu zaman rüya benzeri niteliği, sembolizm kullanması ve irrasyonel ve fantastik olanı keşfetmesiyle karakterize edilir. Sürrealist sanatçılar çoğu zaman sanat eserlerini yaratmak için otomatik yazma, rüya yorumlama ve kolaj şeklinde teknikler kullandılar. En meşhur sürrealist sanatçılar içinde Salvador Dalí, René Magritte, Joan Miró ve Frida Kahlo yer alır. Sürrealizm çağıl sanat ve kültür üstünde mühim bir etkiye haiz olmuştur ve mirası bugün de hissedilmeye devam etmektedir. Sürrealizm, sanat ve edebiyat kanalıyla bilinçaltını anlatım etmeyi amaçlayan bir 20. asır sanat hareketidir. Sürrealistler, bilinçaltının yaratıcılık ve hayal gücünün bir kaynağı olduğuna inanıyorlardı ve çalışmalarında bu esin kaynağından yararlanmaya çalıştılar. […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele