Beslenmede Yol Alma Temel Besin Atlası Vücudunuzun besinlerine dair kapsamlı bir rehber

Beslenmede Yol Almak: Temel Besin Atlası Bu kitap, gıda gereksinimlerinin temellerinden beslenmenin sağlığımızı iyi mi etkileyebileceğiyle alakalı son olarak araştırmalara kadar her şeyi kapsayan kapsamlı bir beslenme genel bakışı sunmaktadır. Kitap, her biri beslenmenin değişik bir yönünü ele alan on parçaya ayrılmıştır. Bölümler şunları ihtiva eder: Beslenme nelerdir? Beslenmenin önemi Değişik beslenme türleri Sıhhatli bir rejim iyi mi yapılır? Muayyen sıhhat koşullarına yönelik beslenme Beslenme ve egzersiz Beslenme ve kilogram kaybı Beslenme ve hamilelik Sıkça Sorulan Sorular Kitap aleni ve öz bir üslupla yazılmış ve hem doğru bununla birlikte aktüel bilgilerle dolu. Beslenme ve bunun sağlıklarını iyi mi etkileyebileceği hakkındaki daha çok informasyon edinmek isteyen hepimiz için temel bir kaynaktır. Kitap hakkındaki daha çok informasyon edinmek için şu adresi ziyaret edin: Amazon sayfası. Hususiyet Yanıt Beslenme Vücudunuzun yemekleri alıp kullanma periyodu Besinler Vücudunuzun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu kimyasal maddeler Rejim Tükettiğiniz yiyecekler ve içecekler Esenlik Fizyolojik, psikolojik ve […]

Beslenmede Yol Alma Temel Besin Atlası Vücudunuzun besinlerine dair kapsamlı bir rehber

Beslenmede Yol Almak: Temel Besin Atlası

Beslenmede Yol Almak: Temel Besin Atlası

Bu kitap, gıda gereksinimlerinin temellerinden beslenmenin sağlığımızı iyi mi etkileyebileceğiyle alakalı son olarak araştırmalara kadar her şeyi kapsayan kapsamlı bir beslenme genel bakışı sunmaktadır.

Kitap, her biri beslenmenin değişik bir yönünü ele alan on parçaya ayrılmıştır. Bölümler şunları ihtiva eder:

  • Beslenme nelerdir?
  • Beslenmenin önemi
  • Değişik beslenme türleri
  • Sıhhatli bir rejim iyi mi yapılır?
  • Muayyen sıhhat koşullarına yönelik beslenme
  • Beslenme ve egzersiz
  • Beslenme ve kilogram kaybı
  • Beslenme ve hamilelik
  • Sıkça Sorulan Sorular

Kitap aleni ve öz bir üslupla yazılmış ve hem doğru bununla birlikte aktüel bilgilerle dolu. Beslenme ve bunun sağlıklarını iyi mi etkileyebileceği hakkındaki daha çok informasyon edinmek isteyen hepimiz için temel bir kaynaktır.

Kitap hakkındaki daha çok informasyon edinmek için şu adresi ziyaret edin: Amazon sayfası.

Hususiyet Yanıt
Beslenme Vücudunuzun yemekleri alıp kullanma periyodu
Besinler Vücudunuzun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu kimyasal maddeler
Rejim Tükettiğiniz yiyecekler ve içecekler
Esenlik Fizyolojik, psikolojik ve toplumsal açıdan iyi olma hali
Esenlik Sıhhatli ve sevinçli olma hali

Beslenmede Yol Almak: Temel Besin Atlası

II. Beslenme nelerdir?

Beslenme, vücudunuzun muntazam emek harcaması için yemekleri alıp kullandığı süreçtir. Yemeklerden gelen besinlerin sindirimi, emilimi ve metabolizmasını ihtiva eder. Besinler, vücudunuzun gelişme, büyüme ve tamir benzer biçimde muhtelif işlevleri yerine getirmesi için gereklidir.

Vücudunuzun muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu altı temel gıda vardır: karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su. Karbonhidratlar vücudunuzun ana enerji deposudur. Proteinler dokuları kurmak ve onarmak için gereklidir. Yağlar da bir enerji deposudur ve vücudunuzun vitaminleri emmesine destek verir. Vitaminler ve mineraller metabolizmayı ve bağışıklık fonksiyonunu tanzim etmek benzer biçimde muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidir. Su bütün vücut fonksiyonları için gereklidir.

Vücudunuzun gereksinim duyduğu gıdaları elde eden sıhhatli bir rejim yürütmek, genel sağlığınız ve refahınız için önemlidir.

III. Beslenmenin önemi

Beslenme, iyi sıhhat için eğer olmazsa olmazdır. Vücuda muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları sağlar. Bu besinler karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineralleri ihtiva eder.

Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur. Hücreler tarafınca enerji için kullanılan glikoza parçalanırlar. Proteinler dokuları inşa etmek ve onarmak ve enzimler ve hormonlar yapmak için kullanılır. Yağlar da enerji için kullanılır ve vücudu yalıtmaya ve organları korumaya destek olurlar. Vitaminler ve mineraller metabolizmayı tanzim etmek, oksijen taşımak ve kemik kurmak benzer biçimde muhtelif vücut işlevleri için gereklidir.

Sıhhatli bir rejim yiyecek, iyi sağlığı korumak için önemlidir. Sıhhatli bir rejim kucak kucak meyve, sebze ve tam tahıl ihtiva eder. Ek olarak yağsız protein ve azca yağlı süt ürünleri ihtiva eder.

Bunu Gördünüz mü?  Altın Yılları Beslemek Geriatrik Beslenmeye Bir Mutfak Yolculuğu

Sıhhatli bir rejim yapmak, kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri benzer biçimde kronik rahatsızlık riskini azaltmaya destek olabilir. Ek olarak sıhhatli bir kiloyu korumaya ve genel refahı iyileştirmeye destek olabilir.

Beslenmede Yol Almak: Temel Besin Atlası

IV. Değişik beslenme türleri

Her biri kendi faydaları ve dezavantajları olan birçok değişik beslenme türü vardır. En yaygın beslenme türlerinden bazıları şunlardır:

  • Batı rejimi

    • Batı seçimi beslenme, işlenmiş gıdaların, rafine tahılların ve ilave şekerlerin yüksek miktarda tüketildiği bir beslenme biçimidir.

    • Bu tür beslenmenin aşırı kiloluluk, kalp rahatsızlıkları ve kanser benzer biçimde pek oldukça sıhhat sorunuyla bağlantılı olduğu belirtiliyor.

  • Akdeniz rejimi

    • Akdeniz rejimi, Akdeniz çevresindeki ülkelerde yaşayan insanların geleneksel beslenme düzenlerine dayanmaktadır.

    • Bu tip beslenmede meyve, sebze, tam tahıllar ve zeytinyağının kucak kucak tüketilmesi esastır.

    • Akdeniz rejiminin kalp hastalığı, nüzul ve kanser riskini azaltması da dahil olmak suretiyle bir dizi sıhhat yararına haiz olduğu tanınmaktadır.

  • Vejetaryen rejimi

    • Vejetaryen beslenme, et, kümes hayvanları ve balık benzer biçimde besinlerin tüketilmediği beslenme şeklidir.

    • Vejetaryen beslenmenin birçok değişik türü vardır; bunlar içinde yumurta içeren ovo-vejetaryen beslenme, süt ürünleri içeren lakto-vejetaryen beslenme ve hayvansal mamüllerin tamamen yasaklandığı vegan beslenme yer alır.

    • Vejetaryen beslenmenin kalp hastalığı, nüzul ve birtakım kanser türlerinin riskini azaltması da dahil olmak suretiyle bir dizi sıhhat yararına haiz olduğu belirtiliyor.

  • Vegan rejimi

    • Vegan rejim, et, kümes hayvanları, balık, yumurta ve süt ürünleri de dahil olmak suretiyle bütün hayvansal ürünleri dışlayan bir vejetaryen rejim türüdür.

    • Vegan beslenmenin kalp hastalığı, nüzul ve birtakım kanser türlerinin riskini azaltması da dahil olmak suretiyle bir dizi sıhhat yararına haiz olduğu belirtiliyor.

Beslenmede Yol Almak: Temel Besin Atlası

V. Sıhhatli bir rejim iyi mi yapılır?

Sıhhatli bir rejim, vücuda muntazam emek harcaması için gereksinim duyduğu gıdaları elde eden bir rejimdir. Bu besinler karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve mineralleri ihtiva eder. Sıhhatli bir rejim ek olarak kucak kucak meyve, sebze ve tam tahıl ihtiva eder.

Sıhhatli bir rejim yürütmek sıhhatli bir kiloyu korumaya, kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri benzer biçimde kronik rahatsızlık riskini azaltmaya ve genel sıhhat ve refahı iyileştirmeye destek olabilir.

Sıhhatli beslenmek için birtakım ipuçları:

  • Bütün gıda gruplarından muhtelif besinler tüketin.
  • Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih edin.
  • Doymuş ve trans yağlar benzer biçimde sağlıksız yağları sınırlayın.
  • Balık, tavuk ve fasulye benzer biçimde yağsız protein kaynaklarını tercih edin.
  • İlave şekeri sınırlayın.
  • Bolca su için.

Sıhhatli beslenme hakkındaki daha çok informasyon edinmek için doktorunuzla ya da diyetisyeninizle görüşün.

Beslenmede Yol Almak: Temel Besin Atlası

VI. Muayyen sıhhat koşullarına yönelik beslenme

Beslenme, genel sıhhat ve refahı korumada mühim bir rol oynar. Sadece, muayyen sıhhat koşullarına haiz kişilerin hususi beslenme gereksinimlerini da dikkate almak önemlidir.

Bunu Gördünüz mü?  Besin Zengini Gıdalarla Sağlığınızı ve Refahınızı Nasıl Optimize Edersiniz?

Sözgelişi, diyabetli kişilerin karbonhidrat alımına oldukça dikkat etmeleri icap eder, şu sebeple oldukça fazla şeker yüksek kan şekeri seviyelerine yol açabilir. Kalp hastalığı olan kişilerin doymuş yağ ve kolesterol alımını sınırlamaları icap eder, şu sebeple bunlar atardamarlarda plak oluşumuna katkıda bulunabilir. Ve böbrek hastalığı olan kişilerin sodyum alımını sınırlamaları icap eder, şu sebeple oldukça fazla sodyum böbreklere zarar verebilir.

Kronik bir sıhhat sorununuz var ise, hususi ihtiyacınız olan şeyleri karşılayan kişiselleştirilmiş bir beslenme planı geliştirmek için doktorunuz ya da diyetisyeninizle beraber çalışmanız önemlidir.

Beslenme ve egzersiz

Egzersiz sıhhatli bir hayat tarzının mühim bir parçasıdır ve beslenme durumunuzu iyileştirmeye de destek olabilir. Egzersiz yaptığınızda vücudunuz kalori yakar ve enerji depolarını kullanır. Bu, metabolizmanızı iyileştirmeye ve zayıflamanızı kolaylaştırmaya destek olabilir. Egzersiz ek olarak kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri benzer biçimde kronik rahatsızlık riskinizi azaltmaya destek olabilir.

Egzersizin fizyolojik faydalarının yanı sıra, zihinsel sağlığınız üstünde de pozitif yönde bir tesiri olabilir. Egzersiz, stresi azaltmaya, ruh halinizi iyileştirmeye ve enerji seviyenizi artırmaya destek olabilir. Ek olarak uyku kalitenizi iyileştirmeye de destek olabilir.

Egzersiz oluşturmaya alışkın değilseniz, yavaş başlamanız ve zaman içinde egzersizlerinizin yoğunluğunu ve süresini kademeli olarak artırmanız önemlidir. Herhangi bir altta yatan sıhhat sorununuz var ise, bir egzersiz programına başlamadan ilkin doktorunuzla görüşün.

Bir egzersiz programına adım atmak için birtakım ipuçları:

  • Yavaşça başlayın ve zaman içinde egzersizlerinizin yoğunluğunu ve süresini kademeli olarak artırın.
  • Keyif alacağınız ve devam ettireceğiniz bir aktivite bulun.
  • Kendinize realist hedefler koyun.
  • Vücudunuzu kulak verin ve gerektiğinde dinlenin.
  • Antrenmanlarınızdan ilkin, antrenman esnasında ve antrenmanlarınızdan sonrasında bolca su içerek sıvı ihtiyacınız olan şeyi giderin.

Beslenme ve egzersiz hakkındaki daha çok informasyon arıyorsanız, çevrimiçi ve mahalli kütüphanenizde birçok kaynak mevcuttur. Ek olarak, sizin için doğru olan sıhhatli bir egzersiz planının iyi mi oluşturulacağı hikayesinde öneri almak için doktorunuzla ya da kayıtlı bir diyetisyenle görüşebilirsiniz.

Beslenme ve kilogram kaybı

Beslenme ve kilogram kaybı yakından bağlantılıdır. Ne yiyip içtiğiniz kilonuzu etkileyebilir ve kilonuz sağlığınızı etkileyebilir.

Zayıflamanın birçok değişik yolu vardır, sadece tüm bunlar sıhhatli değildir. Birtakım rejimler kısıtlayıcıdır ve uygulanması zor olsa gerek ve yoyo rejimine yol açabilir. Ötekiler ise modaya ve yanlış bilgiye dayanır ve sağlığınıza zarar verebilir.

Zayıflamanın en iyi yolu, diyetinizde ve hayat tarzınızda kademeli değişimler yapmaktır. Bu, meyve, sebze ve tam tahıllar açısından varlıklı sıhhatli bir rejim yiyecek ve tertipli egzersiz yapmak anlama gelir.

Kendi başınıza kilogram vermekte zorlanıyorsanız, doktorunuzla ya da kayıtlı bir diyetisyenle görüşmek isteyebilirsiniz. Sizin için doğru olan sıhhatli bir zayıflama planı geliştirmenize destek olabilirler.

Bunu Gördünüz mü?  Dikkatli Yakıt Tüketimi En İyi Performans İçin Beslenme Rehberi

İşte kilogram vermek ve verdiğiniz kiloyu korumak için birtakım ipuçları:

  • Realist hedefler belirleyin. Fazlaca süratli bir biçimde oldukça fazla zayıflamaya çabalamayın. Haftada 1-2 kilogram vermeyi hedefleyin.
  • Diyetinizde kademeli değişimler yapın. Bütün rejiminizi bir kerede değiştirmeye çabalamayın. Yemeklerinize daha çok meyve ve sebze eklemek benzer biçimde ufak değişimler yaparak başlayın.
  • Tertipli egzersiz yapın. Egzersiz kilogram kaybı ve kilogram koruma için eğer olmazsa olmazdır. Haftanın bir çok günü en azından dakikalarca orta yoğunlukta egzersiz yapmayı hedefleyin.
  • Sabırlı olun. Kilogram vermek süre ve gayret gerektirir. Derhal netice görmezseniz cesaretiniz kırılmasın. Bir tek devam edin ve nihayetinde hedeflerinize ulaşacaksınız.

Kilogram vermek zor olabilir, sadece başarılması mümkündür. Diyetinizde ve hayat tarzınızda sıhhatli değişimler yaparak kilogram verebilir ve bunu kalıcı olarak koruyabilirsiniz.

IX. Beslenme ve gebelik

Hamilelik, bir kadının vücudu için büyük bir değişiklik zamanlarıdır. Bebeğinin büyümesini ve gelişimini desteklemek için, gebe bir kadının kendisine gereksinim duyduğu gıdaları elde eden sıhhatli bir rejim yapması icap eder.

Gebe hanımefendiler için mühim olan temel gıdalardan bazıları şunlardır:

  • Folat
  • Ütü
  • Kalsiyum
  • D vitamini
  • Protein

Gebe hanımefendilerin ek olarak bolca sıvı tüketmeleri, tertipli egzersiz yapmaları ve kafi uyku almaları icap eder.

Beslenme ve hamilelik hakkındaki daha çok informasyon için doktorunuzla ya da diyetisyeninizle görüşün.

Beslenmeyle alakalı sık sorulan sorulardan bazıları şunlardır:

Sual 1: Beslenme ile rejim arasındaki ayrım nelerdir?

Yanıt: Beslenme, yiyeceklerin vücudumuzu iyi mi etkilediğini inceleyen bilim dalıdır, rejim ise yediğimiz muayyen yiyeceklerdir.

Sual 2: Beslenme niçin önemlidir?

Yanıt: Beslenme genel sağlığımız ve refahımız için önemlidir. Sıhhatli bir kiloyu korumamıza destek verir, kronik rahatsızlık riskimizi azaltır ve ruh halimizi ve enerji seviyemizi iyileştirir.

Sual 3: Beslenmenin değişik türleri nedir?

Yanıt: Üç ana beslenme türü vardır:

  • Makrobesinler: Bunlar karbonhidratlar, proteinler ve yağlar dahil olmak suretiyle büyük miktarlarda gereksinim duyduğumuz gıda maddeleridir.
  • Mikrobesinler: Bunlar vitaminler ve mineraller de dahil olmak suretiyle azca oranda gereksinim duyduğumuz gıda öğeleridir.
  • Fitonutrientler: Bunlar antioksidanlar ve flavonoidler benzer biçimde bitkilerde bulunan besinlerdir.

Hakkında

  • Toplam 359 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Seçiciden sağlıklı bir yolculuğa, çocuklarının sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmelerine nasıl yardımcı olacağı konusunda ebeveynler için Pediatrik Beslenme Rehberi’ne bir seyahat.

Beslenme 2 hafta önce

İçindekilerPediatrik beslenme nelerdir?III. Pediatrik beslenmenin önemiIV. Pediatrik beslenmeyi etkileyen faktörlerV. Çocuklarda münteşir beslenme problemleriVI. Sağlıklı bir yavru nasıl şemalıVii. Gençler için rejim yönergeleriEbeveynler için çocuklarını beslemeleri için komisyonlarİx. Pediatrik beslenme konusunda ebeveynler için kaynakça Bala beslenmesi umumi sıhhat ma refahın tehlikeli sonuç bir parçasıdır. Sağlıklı bir rejim {yiyen} evlatların sağlıklı bir kiloya haiz ilerleme, fizyolojik bu kadar etken ilerleme ma okulda pekiyi cesaret teşhir olasılığı henüz yüksektir. Ek olarak aşırı kiloluluk, ruh hastalığı ma sistem 2 hiperglisemi şeklinde hikayeler suçlar ihya olasılığı henüz düşüktür. Pediatrik beslenme, doğumdan ergenliğe büyüklüğünde evlatların beslenme gereksinimlerine odaklanan beslenme dalıdır. Pediatrik beslenme uzmanları, çocuğun farklı gereksinimlerini karşılayan sağlıklı beslenme planları uyum sağlamak için çocuklarla ma aileleriyle beraber çalışırlar. Bir çocuğun beslenme durumunu etkileyebilecek birnice unsur vardır: Gözyaşı Cinslik Etkinlik seviyesi Esenlik durumu Medeni ma ev geçmişi Çocuklardaki yer münteşir beslenme sorunlarından çeşitli şunlardır: Azca şişman Çılgın şişman ma aşırı kiloluluk Çıpa eksikliği anemisi D vitamini […]

Sürdürülebilir Beslenme Sağlıklı bir geleceğe halk sağlığı yaklaşımı

Beslenme 2 hafta önce

İçindekilerReferanslarSürdürülebilir asimilasyon nelerdir?III. Sürdürülebilir beslenmenin yararları4. Sürdürülebilir beslenmenin zorluklarıV. Sürdürülebilir bir rejim iyi mi benimsenirVI. Sürdürülebilir asimilasyon tarifleriVii. Sürdürülebilir Beslenme Kaynakları Sürdürülebilir Beslenme: Halk Sağlığı Yaklaşımı Sürdürülebilir asimilasyon, insanoğlu ma planet amacıyla sıhhatli olan bir yemenin bir yoludur. Muhtelif meyveler, sebzeler ma kepekli tahıllar yemeyi vurgular ma mamul gıdalar, ten ma benzin ürünlerinin tüketimini arz organ indirir. Sürdürülebilir asimilasyon, akarsu, yer ma karşı ağırlık kullanması şeklinde besin üretiminin yuvarlak tesirini dahi dikkate alır. Sürdürülebilir bir rejim yemenin birnice faydası vardır. Mesela, haklı bir rejim, his hastalığı, sekte, tür 2 hiperglisemi ma birtakım kabarcık erkekler şeklinde masal rahatsızlık riskinizi azaltmaya destek belki. Ek olarak umumi sağlığınızı ma refahınızı geliştirmenize destek belki. Buna ayrıca, haklı bir rejim, bandaj gazı emisyonlarını ma akarsu kirliliğini azaltarak çevrenin korunmasına destek belki. Naturel gıdaların maliyeti ma haklı besin seçeneklerinin mevcudiyeti şeklinde haklı bir rejim benimsemenin birtakım zorlukları vardır. Bununla beraber, haklı yemeyi henüz müsait pahalı ma […]

Güç plakası Beslenme dönüşümüne dengeli bir yaklaşım

Beslenme 2 hafta önce

İçindekilerİi. Plak egzersizlerinin yararlarıIII. Plak talim erkeklerIV. Plak egzersizleri amacıyla lüzumlu takımV. Bir Plak Egzersizi Iyi mi YapılırVI. Kaçınılması ihtiyaç duyulan münteşir yanlışlarVii. Plak egzersizleri amacıyla emniyet serpmelerHanımefendiler amacıyla plak egzersizlerinin yararlarıİx. Türleri amacıyla plak egzersizlerinin yararları Güç plakası, füzyon dönüşümü top elinde etmenin inkilap niteliğindeki becerikli bir yoludur. Zayıflama hedeflerinize ulaşmanıza destek düşmek amacıyla plak egzersizlerinin enerjisini sıhhatli füzyon alışkanlıklarıyla birleştiren tüm bir programdır. Bağdarlama bayağı ma izlem edilmesi basit kaza biçimde tasarlanmıştır, sonuç olarak derhal başlayabilirsiniz. Sıhhatli yakıt ikmali ma dört saat kurmayı öğreneceksiniz ma size yağlı yakmanıza ma adale yapmanıza destek kaza karakterize edilmiş bir talim planı verilecektir. Güç plakası, sağlıklarını ma zindeliğini kaldırmak talip hepimiz amacıyla muhteşem bir programdır. Güvenilir ma etkilidir ma hedeflerinize kabul edilebilir bir biçimde ulaşmanıza destek belki. Power Plakası hakkındaki daha çok data yapmak amacıyla www.thepowerplate.com adresindeki internet sitemizi görüşme edin. Açacak lafız Yanıt Güç plakası Güç plakası, talim amacıyla uygulanan yaralı […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele