Makrobesinler, vücudunuzun muntazam emek harcaması için aka miktarlarda gereksinim duyduğu anne besinlerdir. Karbonhidratlar, proteinler ve yağlar ihtiva eder.
Karbonhidratlar vücudunuzun anne denge deposudur. Hücreleriniz tarafınca mahrukat için düzenlenen glikoza ayrılırlar.
Proteinler dokuları mensur demek ve toplamak için gereklidir. Ek olarak muafiyet fonksiyonu ve bezi üretimi şeklinde öteki birnice acı verici fonksiyonda arazi alırlar.
Yağlar denge yoğunlaştırmak, vücudunuzu izole etmek ve organlarınızı arkalamak için önemlidir. Ek olarak vitaminleri ve mineralleri emmenize destek olurlar.
Makrobesinlere ayrıca, vücudunuzun henüz azca miktarlarda ihtiyacınız olan anne gıda maddeleri olan dar besinlere dahi ihtiyacı vardır. Dar besinler içinde vitaminler, mineraller ve akarsu bulunur.
Makrolara müstenit sıhhatli bir rejim yemek, sıhhatli bir zayıflamanıza, denge seviyelerinizi iyileştirmenize ve kalıcı rahatsızlık riskinizi azaltmanıza destek muhtemelen.
Makrolara müstenit sıhhatli bir rejim yemek için birtakım rüşvet:
- İşlenmiş gıdalar üstünde tüm, işlenmemiş yemekleri ortaklaşa.
- Muhtelif besinler top elinde demek için yemek seçeneklerinizi değiştirin.
- Kümülatif şekerhastalığı, yarım yağlar ve mamul gıdalar alımınızı tecrit.
- Bolca akarsu içtiğinizden güvenilir olun.
Zayıflamaya, adale kazanmaya yahut umumi sağlığınızı iyileştirmeye çalışıyorsanız, makrolarınızı izlemeyi düşünebilirsiniz. Makrolarınızı takip etmek, rastgele makrobesindeki mahalle oranda yediğinizden güvenilir olmanıza destek muhtemelen.
Makrolarınızı izlemenin birnice değişik yolu vardır. Bir besin günlüğü, bir biyoenerjetik ad uygulaması yahut bir makro seyretme uygulaması kullanabilirsiniz.
Makrolarınızı iyi mi izlem edeceğinizden güvenilir değilseniz, doktorunuzla yahut çağrıldı bir diyetisyenle konuşabilirsiniz.
Makrolara müstenit sıhhatli bir rejim yemek, sağlık hedeflerinize ulaşmanıza ve umumi refahınızı geliştirmenize destek muhtemelen.
Hususiyet | Tarif |
---|---|
Makrobesin | Vücuda denge elde eden se anne gıda: karbonhidratlar, proteinler ve yağlar. |
Ana Besinler | Vücudun zat başına üretemediği besinler ve yemeklerden katılması ihtiyaç duyulan besinler. |
Sıhhatli rejim | Vücuda muntazam emek harcaması ihtiyaç duyulan gıdaları elde eden bir rejim. |
Emdirme | Yiyeceklerin vücudu iyi mi etkilediğinin incelenmesi. |
Sağlık | Sıhhatli ve sevinçli reform durumu. |
İi. Karbonhidratlar
Karbonhidratlar vücudun anne denge deposudur. Aş, örgü, düğü, ürün ve sebzeler şeklinde yiyeceklerde bulunurlar. Karbonhidratlar, ondan sonra vücudun hücreleri tarafınca denge için düzenlenen glikoza ayrılır.
İki janr hidrat vardır: bayağı ve karmaşa. Sıradan karbonhidratlar süratli bir halde parçalanır ve süratli bir denge patlaması girdi sağlar. Karmaşa karbonhidratlar henüz aheste parçalanır ve henüz ayrıntılı ömürlü bir denge deposu girdi sağlar.
Tavsiye edilen jurnal hidrat alımı kalorinin% 45-65’idir. Işte, günde 2.000 biyoenerjetik tüketirseniz, karbonhidratlardan 900 ila 1.300 biyoenerjetik yemeniz gerektiği demektir.
Birtakım pekiyi hidrat kaynakları şunları ihtiva eder:
- Kahveyi düğü, anda yükseltilmiş yulaf ekmeği ve tahıl ezmesi şeklinde kepekli tahıllar
- Meyveler ve Sebzeler
- Baklagil
- Azca semiz benzin ürünleri
Karbonhidratlar sıhhatli bir diyetin mühim bir parçasıdır, sadece sıhhatli hidrat kaynaklarını kura çekmek ve mamul hidrat alımınızı tayinetmek önemlidir.
III. Proteinler
Proteinler dokuları mensur demek ve toplamak, enzimler ve hormonlar akdetmek ve oksijeni dem yöntemiyle duymak için gereklidir. Bununla birlikte bir denge deposudur. Tavsiye edilen jurnal albüminoid alımı, ağırlığının kilogramı başına 0.8 gramdır. Hem de, etken olan yahut adale mensur etmeye müdür insanların daha çok albüminoid tüketmesi gerekebilir.
Proteinler, zincirlere birleştirilen amino asitlerden doğar. 20 değişik amino gingette vardır ve vücudumuz bunların çoğunu üretebilir. Hem de, üretemeyeceğimiz ve diyetimizden alması ihtiyaç duyulan dokuz anne amino gingette vardır.
İyi albüminoid kaynakları içinde ten, mağara hayvanları, balık tutma, haya, benzin ürünleri, gayretli, {fındık} ve paket bulunur.
İi. Karbonhidratlar
Karbonhidratlar, proteinler ve yağlarla beraber se makrobesinden biridir. Vücudun anne denge deposudur ve meyveler, sebzeler, tahıllar ve benzin ürünleri dahi iç bulunmak suretiyle muhtelif yiyeceklerde bulunurlar.
İki janr hidrat vardır: bayağı ve karmaşa. Sıradan karbonhidratlar vücutta çabucak parçalanır ve süratli bir denge patlaması girdi sağlar. Karmaşa karbonhidratlar henüz aheste parçalanır ve henüz ayrıntılı ömürlü bir denge deposu girdi sağlar.
Tavsiye edilen jurnal hidrat alımı kalorinin% 45-65’idir. Hem de, birtakım insanların farklı gereksinimlerine asılı karşı hidrat alımlarını ayarlamaları gerekebilir. Sözgelişi, zayıflamaya müdür insanların hidrat alımını azaltmaları gerekebilirken, kilogram almaya müdür insanların hidrat alımlarını artırmaları gerekebilir.
Karbonhidratlar sıhhatli bir diyetin mühim bir parçasıdır, sadece ürün, göveri ve anda tahıllar şeklinde sıhhatli hidrat kaynaklarını kura çekmek önemlidir.
V. Vitaminler
Vitaminler, vücudunuzun muntazam emek harcaması için ufak miktarlarda gereksinim duyduğu anne besinlerdir. İki gruba ayrılırlar: ıslatma erime vitaminler ve yağda erime vitaminler.
Sprey erime vitaminler içinde C vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B6 vitamini, B9 vitamini (folat) ve B12 vitamini bulunur. Işte vitaminler vücutta depolanmaz, bu yüzden onları tertipli karşı tüketmeniz icap eder.
Yağda çözüm vitaminler içinde retinol, D vitamini, E vitamini ve K vitamini bulunur. Işte vitaminler vücutta depolanabilir, bu yüzden onları tüketmeniz gerekmez.
Vitaminler, aşağıdakiler iç bulunmak suretiyle muhtelif fonksiyonları için önemlidir:
- Mide üretimi
- Soyunma büyümesi ve onarımı
- Muafiyet fonksiyonu
- Koku pıhtısı
- Mızrap sağlığı
İyi sağlık için kafi vitamin ahzetmek fazlaca önemlidir. Muhtelif meyveler, sebzeler ve kepekli tahıllar sahip sıhhatli bir rejim size ihtiyacınız olan vitaminleri sağlayabilir.
Kafi vitamin alamayacağınızdan kaygı ediyorsanız, doktorunuzla konuşun. Bir vitamin takviyesi almanızı önerebilirler.
BİZ. Mineraller
Mineraller, vücudun ufak miktarlarda gereksinim duyduğu anne besinlerdir. Ihtisas atışının düzenlenmesi, sümük yapımı ve oksijenin dem yöntemiyle taşınması hatta iç bulunmak suretiyle muhtelif acı verici fonksiyonlarda arazi alırlar.
İki janr maden vardır: aka mineraller ve yaratı mineraller. Henüz aka miktarlarda önemli minerallere gereksinim vardır, henüz ufak miktarlarda yaratı minerallere gereksinim vardır.
Esas mineraller kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum ve klorürdür. İz mineralleri çıpa, sürme, mes, manganez, selenyum ve iyottur.
Mineraller meyveler, sebzeler, etler ve benzin ürünleri iç bulunmak suretiyle muhtelif yiyeceklerde bulunabilir.
Diyetinizde kafi maden alamıyorsanız, bitkinlik, adale zayıflığı ve sümük kaybı şeklinde muhtelif sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.
Eroin alımınızdan kaygı ediyorsanız doktorunuzla bahsetmek önemlidir.
Vii. akarsu
Akarsu hayat için gereklidir. ağırlığımızın% 60’ından fazlasını oluşturur ve sıcaklığını tanzim etmek, gıdaları ve oksijeni hücrelere duymak ve bozmak ürünleri başadüşmek şeklinde birnice mühim acı verici fonksiyonda arazi alır.
Yetişkinler için tavsiye edilen jurnal akarsu alımı günde 8 testi (ortalama 2 kabak). Hem de, farklı ihtiyaçlarınız faaliyet seviyenize, iklime ve öteki faktörlere asılı karşı değişken.
Sağlığı arkalamak için kafi akarsu çekmek önemlidir. Akarsu:
- Dehidrasyonu önleyin
- Bilişsel işlevi kavramsallaştırın
- Cankuşu halini vurgulayın
- Hazım yardımı
- İltihabı eşitle
Bolca akarsu içip içmediğinizden güvenilir değilseniz, aranacak az emare vardır:
- Susadığını hissediyorsun
- İdrarınız derin soluk yahut kahveyi
- Arık cildin yahut dudaklarınız mevcut
- Bitkin yahut kafa gezi hissediyorsun
Işte semptomlardan rastgele birini yaşıyorsanız, daha çok akarsu çekmek önemlidir.
VIII. Talim akdetmek
Talim, sıhhatli bir hayat tarzının mühim bir parçasıdır. Sıhhatli bir zayıflamanıza, kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirmenize ve duygu hastalığı, sekte ve tür 2 hiperglisemi şeklinde kalıcı rahatsızlık riskinizi azaltmanıza destek muhtemelen.
Yapabileceğiniz birnice değişik idman türü vardır ve sizin için arz pekiyi janr, farklı jimnastik seviyenize ve hedeflerinize asılı olacaktır. Birtakım yaygın idman erkekler içinde seyir, ilişik, termal banyolar, çiftteker ve yoga bulunur.
Talim akdetmek için yeniyseniz, az az adım atmak ve antrenmanlarınızın yoğunluğunu ve süresini az az eklemek önemlidir. Ek olarak antrenmanınızdan ilkin ısınmalı ve ondan sonra soğumalısınız.
Talim, umumi sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmenin mükemmel bir yolu muhtemelen. Aslına bakarsanız idman yapmıyorsanız, zaman başlamanızı tavsiye ederim!
İx. Cummak
Aymazlık, sıhhatli bir rejim ve hayat tarzının mühim bir parçasıdır. Vücudunuzun özledim dinlemesine ve onarmasına müsaade asil sanat ve darn fizyolojik bununla birlikte karanlık karşı muntazam çalışmanıza destek sunar. Bolca uyuyamadığınızda, bitkinlik, sabırsızlık, yoğun reform zorluğu ve değişmeyen tevdi bozukluğu şeklinde bir saf mesele yaşayabilirsiniz. Ek olarak kilogram alıntı ve aşırı kiloluluk, duygu hastalığı ve hiperglisemi şeklinde kalıcı acılar ihya olasılığınız henüz ali muhtemelen.
İhtiyacınız olan gaflet miktarı kişiden kişiye değişmiş olur, sadece bir çok yetişkinin sabahlık ortalama 7-8 sayaç uykuya ihtiyacı vardır. Evlatların ve gençlerin henüz hatta artık uykuya ihtiyacı mevcut, ufak gençler sabahlık ortalama 10-12 saate gereksinim duyuyorlar.
Bolca gaflet ahzetmek için savaşım ediyorsanız, gaflet alışkanlıklarınızı kaldırmak için yapabileceğiniz az madde vardır. Kendileri şunları ihtiva eder:
- Tertipli bir gaflet programı kurmak ve rastgele çağ, hafta sonları dahi nüsha saatte depreşmek.
- Yatmadan ilkin sarılmanıza destek bulunmak için kloroformant bir bluzlu rutini kurmak.
- Döşek odanızın berbat, ağızsız ve salkın olduğu için güvenilir olun.
- Yatmadan ilkin kafein ve alkolden çekimsenmek.
- Tertipli idman akdetmek, sadece yatmadan fazlaca andıran yok.
Bibi muazzam bir şekilde uyumakta zorlanıyorsanız, doktorunuzla konuşun. Aymazlık sorunlarınıza yol açan {altta yatan} bir bakım konum muhtemelen.
S: Makrolar nelerdir?
C: Makrobesinler, vücudunuzun muntazam emek harcaması için aka miktarlarda gereksinim duyduğu anne besinlerdir. Karbonhidratlar, proteinler ve yağlar ihtiva eder.
S: Makrolarımı iyi mi hesaplarım?
C: Makrolarınızı hesaplamanın az değişik yolu vardır. Bir çevrimiçi adisyon makinesi, parlak zeka hatif uygulaması yahut pusula kullanabilirsiniz.
S: Makrolarımla müşerref olmak için ne yemekleri yemeliyim?
C: Makrolarınızla müşerref olmak için yemek için arz pekiyi yiyecekler tüm, işlenmemiş yiyeceklerdir. Buna meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar, zayıf proteinler ve sıhhatli yağlar dahildir.
0 Yorum